//

בשבוע האחרון לא רק כוחות צה”ל ירדו דרומה, גם השוק המקומי יורד דרומה בחדות, ולמעט חברות ביטחוניות, קשה למצוא חברות שעלו במהלך החודש האחרון.
בהסתכלות על המניות שעלו/ירדו מתחילת הלחימה ניתן לראות שישנן לא מעט חברות אשר חטפו חזק מהשוק, ניסינו לנתח האם זה מוצדק או לא, ונראה שהשוק מעניש את חלק מהחברות יתר על המידה.
ניסיון העבר מלמד שבזמן פחד וירידות בשוק המניות נוצרות הזדמנויות, איננו יודעים כמובן היכן התחתית, אך עשינו ניסיון לבחון מי ספגו ירידות חדות מתוך הפניקה אך יכולות להיות מעניינות ביום שאחרי.

אלקטרה צריכה – החברה איבדה בחודש האחרון מעל ל300 מיליון ש”ח משוויה, עוד קשה להעריך כיצד הצרכן הישראלי יצרוך במהלך ולאחר המלחמה, אבל ירידה של כמעט 25% בכשבוע כאשר מתחילת השנה החברה מאבדת כ-37% בחברה בסדר גודל זה,מרגיש כמו פאניקת יתר:החברה הכניסה בחציון הראשון של השנה 3 מיליארד שקלים והציגה EBITDA של 133 מיליון כאשר היא מכוונת להגיע ב-2024 להכנסות של 7 מיליארד שקלים,יתכן וזה יקרה ויתכן ולא אך מעניין לעקוב.

אביב בניה – שוק הנדל”ן בקיפאון כבר תקופה ארוכה בשל הריביות הגבוהות, מלחמה זה בהכרח דבר שיעיב על שוק זה, אך האם לאחר כל הירידות בשוק הנדל”ן בשנה האחרונה ירידה של 27% בחברת אביב בניה הינה מוצדקת?
מדובר בחברת מהוותיקות בתחום הפעילה כ-50 שנה,צומחת רווחית(גם חילקה דיבדנד לאחרונה) ונסחרת בפחות מחצי על ההון.

באפ טכנולוגיות – החברה ירדה בחודש האחרון ב32% במחזורי מסחר דלילים יחסית, כל זאת כאשר הרוב המובהק של הכנסות החברה מגיע מחו”ל, כתבו לא מעט בעיתונות על כך שחברות הייטק יהנו מעלייה בשער הדולר בתקופה הנוכחית, ונראה שבאפ אשר רוב הכנסותיה בדולרים לא בהכרח תיפגע מהמלחמה.
סקטור הטכנולוגיה בת״א באופן יחסי הציג עוצמה כך שבמקרה זה נראה שהמניה נחתכה בחדות בעיקר בגלל סחירות נמוכה בנייר ולא משהו שקרה בבסיס החברה העוסקת בתחום שלא אמור להיפגע יותר מידי בעיתות מלחמה.

ישראייר – אין ספק שענף התעופה נפגע מהמלחמה הנוכחית, אך גם בתקופת הקורונה ראינו שהחברות הללו חזרו למסלול די מהר ובמלוא העוצמה.מאחר והלחימה החלה לאחר המסה הקריטית של החופשות בחגים אני סבור שירידה של 30% במחיר המנייה החזירה את המניה למעשה כמעט למחירים של משבר הקורונה שעל אף התארכותו והיקפו הגלובלי החברה יצאה ממנו מחוזקת ורשמה שיאים בפעילות.

זוז פאוור – החברה הודיעה לאחרונה על מיזוג לספאק בשווי גבוה מהשוק כאשר הן המהלך והן הגיוס לקראת השלמתו מתבצע מרביתו בחו״ל עם גוף מהתחו ופחות מושפעת מהלחימה, כמו כן מרבית העבודה שלה בפיתוח מערכת בוסטר לטעינה אולטרה-מהירה של רכבים חשמליים הינה פיילוטים מול גופים בחו”ל במדינות שהראו סולידריות כלפי ישראל:ארה״ב,גרמניה ועוד כך שהמשך ביצוע הפיילוטים וההתקנות הראשונות שבד״כ אורכים מספר חודשים לא צפוי להיות מושפע מהלחימה בישראל.

*קרדיט נתוני בורסה:מערכת גלובס.

גילוי נאות:

אין בנכתב המלצה לפעילות בני״ע השונים המוזכרים בכתבה.

כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.

ייתכן והחתום מטה מחזיק בחלק מהניירות המוזכרים ו/או יבצע פעולות מסחר בחלק מהניירות.

הכותב משמש כיועץ שוק ההון לחברות ציבוריות ופרטיות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן