//

עולם הטקסטיל נחשב כיום לאחת התעשיות המזהמות ביותר, וישנו צורך אמיתי במציאת פתרון לבעיה זו.

הזיהום האדיר שנגרם כתוצאה מתהליכי צביעה ואשפרה מיושנים הופך את תעשיית הטקסטיל לאחת משלוש התעשיות המזהמות בעולם יחד עם תעשיית המזון והנפט.

בשל כך יצרני ומותגי הטקסטיל מחוייבים על ידי הרגולטורים והממשלות למצוא פתרונות ברי קיימא, ניתן לראות זאת באינספור צעדים המתרחשים בתעשייה בשנים האחרונות כגון איסורים למכירת בגדים עם חומרים לא מתכלים בחלק ממדינות ארה”ב, דרישה של האיחוד האירופי לדרכון דיגיטלי המסמן את תעודת הזהות הסביבתית של הבגדים הנכנסים לאירופה, ועוד. כמו כן מאופיינת התעשייה בכך שמותגים בינלאומיים מאמצים תקנים פנימיים ומחילים אותם על התעשייה באופן וולנטרי, אבל המגמה הופכת את התקנים הללו למחייבים בתוך שרשראות האספקה למותגים השונים.

גם הצרכנים כיום כבר הרבה יותר רגישים לסביבה, וההערכות הן שעד שנת 2025 הלקוחות יוכלו לסרוק את הבגדים לפני הרכישה ולראות ממה הבגד עשוי, ועד כמה הוא מזהם.

לזהם את הסביבה יצא מהאופנה, אבל האם זה יעלה לנו יותר בכיס? האם זה ישפיע על איכות המוצרים שנלבש?

לא בהכרח. חברת סונוביה מתגאה בכך שהפתרון הייחודי שלה תורם להורדת הזיהום על ידי המפעלים, התוצאות אשר לא בהכרח, חברת סונוביה מתגאה בכך שהפתרון הייחודי שלה תורם להורדת הזיהום על ידי המפעלים. התוצאות שמתקבלות הן ברמה עילית ביחס לתעשייה, ועל ידי כך שהם מפחיתים את עלויות הייצור, ייתכן שהמוצר יעלה פחות.

אז מי את סונוביה?

חברת סונוביה אשר הונפקה בשנת 2020, נמצאת ברמת גן ומונה כ- 40 עובדים בעיקר אנשי מחקר, פיתוח והנדסה. מוצר הליבה של סונוביה, הינו מכונה לטיפול או צביעת טקסטיל וחומרים מתכלים, קרי חומרים פעילים שמקנים תכונות לבדים וצבענים ירוקים.

החברה פיתחה טכנולוגיה ירוקה מוגנת פטנטים, לתעשיית הטקסטיל, כאשר נכון להיום יש לחברה 2 פטנטים מאושרים (granted )בישראל, אירופה וארה”ב, שנוגעים להטמעה אולטרסונית של מטאל אוקסידים על בדים רב שימושיים להקניית תכונות אנטי בקטריאליות / אנטי ויראליות ודחיית ריחות ועובש.

בנוסף לכך לחברה עוד 5 פטנטים בתהליכי אישור בשלבים שונים בתחומים נוספים.

תעשיית הטקסטיל נחשבת מסורתית ומיושנת ודרכי הייצור לא השתנו בהרבה במהותם במאות השנים האחרונות. גם כיום הטיפול בבדים נעשה בדרכים מזהמות, וכך על מנת להקנות לבדים תכונות שונות כגון ריכוך, דחיית נוזלים, סינון UV ועוד התהליך נעשה בדרכים מזהמות תוך כדי צריכת מים ואנרגיה רבה. הפתרון של סונוביה מציע חסכון של כ-70% במים, באנרגיה ובכימיה, כל זאת תוך כדי שמירה על ביצועים, העונים לדרישות הגבוהות של התעשייה. החברה מציגה גם חסכון בעלויות הייצור לחברות, אשר יאמצו את הטכנולוגיה, זאת בעיקר בשל החסכון במים ובאנרגיה.

יתרון נוסף של הפתרון אותו סונוביה מציעה, הינו חסכון בשטחי נדל”ן לחברות אשר יאמצו את הטכנולוגיה. דוגמא לכך ניתן לראות במפעל של Pure Denim אשר בו החברה הטמיעה את הטכנולוגיה שלה, ובמקום 100 מטר של קו לצביעת חוטים לתעשיית הג’ינס, שמכיל 10 מיכלי הספגה שכל אחד בנפח של כ- 1.5 טון מיים וכימיקלים, תספק סונוביה מיכל הספגה אחד אשר מקצר את התהליך, חוסך במקום, מים, כימיקלים ואנרגיה.

סונוביה מציעה טכנולוגיה חדשנית: הטמעת תכונות וצבע בבדים וחוטים באמצעות גלי קול (אולטרסאונד) במקום הספגה בכימקלים רבים ומים, מצליחה סונוביה להציע צביעה לחוטים לתעשיית הג’ינס תוך הפחתה משמעותית, מעל 70% בתצרוכת המים, הכימיקלים והאנרגיה, ללא שימוש בחומרים מזהמים ובתהליך פשוט שלא מייקר את ההשקעה של הייצרן בתהליך, והלכה למעשה ליצור מהפכה בדרך שבה תעשיית הג’ינס פועלת ומשפיעה על הסביבה. 

גודל שוק

סונוביה נמצאת בשוק שגדל משנה לשנה, ונכון לשנת 2022 גודל שוק הכימיקלים המזהמים שסונוביה שמה במטרה להחליפם עומד על 16 מיליארד דולר.

הפתרון של סונוביה מדגים תוצאות טובות במעבדה בינלאומית נייטרלית, וקיבלה תוצאות אשר טובות בפער משמעותי מהמתחרות:

החברה נמצאת ביעילות של כמעט 100% בפעילות אנטי בקטריאלית אחרי 50 כביסות, ו97% אחרי 100 כביסות, כאשר הפתרונות בשימוש היום מגיעים רק ליעילות של 80-85% כבר אחרי 50 כביסות. אלה תוצאות מרשימות, אשר מוכיחות את היעילות של מוצר החברה ביחס למתחרים (טיפול בבדים ע”י חומרים של מתחרים נעשה בהתאם להוראות הייצרנים בקו יצור תעשייתי ע”י יצרן בינלאומי מוביל בתחומו).

גם מבחינת עלויות, ניתן לראות שעלויות הטמעת הטכנולוגיה הנן תחרותיות באופן משמעותי יחסית לפתרונות אחרים המוצעים בשוק.

לחברה שלושה שותפים אסטרטגיים משמעותיים:

1) ברוקנר אשר מייצרת ומוכרת מכונות לאשפרת טקסטיל: חברת ברוקנר הינה מובילת שוק בתחומה עם נתח שוק של כ- כרבע מממכונות האשפרה בעולם.

שיתוף פעולה זה הוא קפיצת מדרגה משמעותית לחברה, אשר צופה ששיתוף פעולה זה יכניס לחברה עסקאות נוספות במהלך השנתיים הקרובות.

2) דלתא גליל תעשיות בע”מ, אשר התקינה מכונה תעשייתית במרכז הייצור והפיתוח של החברה בישראל. המכונה משמשת לפיתוח בדים עבור לקוחות דלתא ונמצאת בשימוש ע״י סונוביה לפיתוחים עבור כלל לקוחותיה.

3) PureDenim חברה המייצרת בדי ג’ינס לאופנה עילית (גוצ’י, דיזל ועוד) אשר מייצר בדי ג’ינס ניסיוניים עם הטכנולוגיה של סונוביה ומשתף את לקוחותיו בחדשנות וביתרונות הירוקים של הטמעתה.

השת”פ עם PureDenim מגיע מלחץ הרגולטורים על החברות לייצר יותר מוצרים ברי קיימא, ולכן היוזמה לשיתוף הפעולה הגיעה מכיוון היצרן לשיתוף הפעולה במטרה לסייע להם להפחית את רמות הזיהום של הייצור שלהם במפעל.

החברה צופה שבהמשך השנה יתקדם גם חוזה מסחרי עם PureDenim וממצגת החברה ניתן לראות, שהפתרון של סונוביה תורם לחסכון משמעותי במים, כימיקלים ואנרגיה.

סונוביה מבחינה פיננסית

בקופת החברה סך של כ-14 מיליון דולרים נכון לסוף יוני, כך שאין לחברה צורך בגיוס הון לפחות בשנת הפעילות הקרובה.

החברה קיבלה החלטה אסטרטגית להתמקד במוצר הליבה, שהינו המכונה לטיפול בבדים וחוטים והחומרים המתכלים, על חשבון שיווק מסיכות מגן לקורונה. התמקדות החברה בטכנולוגיה עזרה לחברה להקטין עלויות שיווק ומכירה, וגרמה לירידה בקצב שריפת המזומנים.

בנוסף על כך החברה יצאה במהלך התייעלות הכולל הפחתה בהסכמה בגמול לנושאי משרה בכירה בשיעור של 10-20% והפחתה בגמול הקבוע לבעלי השליטה בשיעור של 50% למשך חצי שנה.

המהלך צפוי לחסוך לחברה כ-400 אלף ש”ח בחודש (4.8 מיליון שקלים בשנה).

בעלי מניות חזקים-החברה זוכה לאמון גבוה מצד גופים מוסדיים מובילים, שמחזיקים בקרוב לרבע מהון המניות של החברה.

בין הגופים המוסדיים המחזיקים, נמנים מור,מיטב דש והפניקס-אקסלנס, כאשר בעל המניות הגדול בחברה הינו מייסד החברה, מר שוקי הרשקוביץ, שמחזיק כ-40% מההון.

גילוי נאות:

אין בכתוב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.

כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.

נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ אינו מחזיק בניירות המוזכרים בכתבה.

יובהר כי הח”מ הינו נותן שירותים של סונוביה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן