//

חברת הגיימינג באפ טכנולוגיות הנסחרת בבורסה בת״א, הוקמה לפני כ-6 שנים במטרה להיות הבית של כל גיימר בעולם. עד היום הורידו את האפליקציה של החברה למעלה מ-15 מיליון יוזרים ברחבי העולם.

בימים האחרונים החברה דיווחה על דו”ח חציוני שבו דיווחה לראשונה בתולדותיה על מעבר לרווחיות במהלך הרבעון הרביעי של השנה, עם רמיזות על מגמה שתימשך במהלך 2024.

את מנכ”ל ואחד ממייסדי החברה עילי דה-בר פגשנו לאחר שחזר מכנס בארה”ב שבו הוא נפגש עם מפתחי משחקים וחברות ענק בתחום הגיימינג. ישבנו לשיחה מעניינת על תחום הגיימינג, הפרסום, הדאטה והAI, שמענו על האתגרים של החברה והתוכניות להמשך.

עילי שלום רב! קודם כל איך היה בכנס, והכי חשוב האם חזרת עם עסקאות או תובנות מעניינות מהכנס?

היה מעניין, מלמד ומועיל, תעשיית הגיימינג נמצאת בפריחה, השילוב בין תכנים ומשחקים חדשים והחיבור עם טכנולוגיות חדשות נראה מבטיח מאוד. השנה המילה הנפוצה ביותר באופן לא מפתיע הייתה AI, זה הבאזז התורן. יצא לי להיפגש עם שותפים אסטרטגיים וחברות גדולות בתחום אשר הביעו עניין לשיתופי פעולה מעניינים. יש הרבה עבודה עכשיו שחזרתי, לקדם את הפוטנציאל ולהוציא את זה לפועל. תובנה חשובה שלי, למרות המעבר לפגישות זום, עבודה מרחוק והמון תהליכים אשר אימצנו במהלך תקופת הקורונה, עדיין אין תחליף למפגש אישי.

תוכל לספר לנו קצת על התפתחות הצוות מהקמת החברה ועד היום?

מהיום הראשון הצוות מונה הרכב אשר לפחות חצי מהעובדים מתעסקים בפיתוח, גם כיום אנחנו ממשיכים בתמהיל זה, כאשר המנוע הטכנולוגי מוביל את המוצר והחברה. אנו מנסים לשמור על צוות קטן ויעיל ככל שניתן כך שיאפשר לנו לעמוד ביעדי החברה.

אנחנו רואים מגמה בשוק הטכנולוגיה שבו חברות מתמקדות בפיתוחי בינה מלאכותית ואיסוף דאטה אודות יוזרים, האם אלה מקומות שבהם נראה גם את באפ בעתיד?

חד משמעית כן! כבר כיום אנחנו אימצנו וממשיכים לשלב בעבודה היומיומית שלנו בחברה כלים מתקדמים. החל מעבודה משמעותית מאוד שעשינו לאיסוף הדאטה, ניתוח שלו בצורה יעילה והטמעת תובנות למוצר ולשיווק. דאטה הוא המפתח, יש ציטוטים של מומחים שאומרים ש״דאטה הוא הנפט החדש״, מכיוון שיש לנו יכולת ייחודית עם הדאטה הייחודי אשר נצבר אצלנו, אנחנו רואים בזה פוטנציאל צמיחה בהמשך לשיפור המוצר, ייעול השיווק ובניית מוצרים משלימים למשתמשים של באפ.
כמו כן, ייעול משמעותי מאוד שעשינו ברמת כתיבת הקוד אשר חלק משמעותי ממנו כבר מוטמע במוצר הוא השימוש בכלי AI מתקדמים כגון copilot. השילוב הוא לא רק ברמת התשתית והקוד, אלה גם במחלקת השיווק והמוצר, אין ספק שהטכנולוגיה הזו משפרת את הביצועים ועוזרת בחסכון בעלויות.

שוק הגיימינג מתאפיין במספר רכישות של חברות גדולות, האם אתה לא חושש שזה ישאיר את החברות הקטנות כמו באפ מחוץ למשחק?

שוק הגיימינג מתאפיין בחדשנות ויצירתיות, מיזוגים ורכישות זה חלק מובנה בתעשייה. ישנן מספר חברות גדולות אשר מחפשות חידושים ורכישות מעניינות. היתרון שלנו כחברה קטנה יותר היא הגמישות, היכולת לנוע מהר, להתקדם בצורה משמעותית, דבר אשר לחברות גדולות לעיתים קשה יותר. אנחנו נמצאים במקום ייחודי, ביססנו יכולת טכנולוגית ועסקית במשך שנים, עם קהל משתמשים גדול, יצרנו למעשה פער תחרותי משמעותי שיקשה על מתחרים להגיע למה שבנינו. השאיפה שלנו היא להמשיך, לצמוח ולהתפתח בכוחות עצמנו. השוק ממשיך להתפתח ועלינו לדעת להתאים את עצמו לשינויים בצורה מהירה, זה מאפשר לנו לשמור על היתרון האיכותי והתחרותי שלנו. 

מה מייחד את באפ מהמתחרות בתחום?

שוק הגיימינג חזק וממשיך להתקדם ולהתפתח, ישנם עוד מועדוני לקוחות בעולם הגיימינג. מפתחות המשחקים הגדולות בונות מועדוני לקוחות, לדוגמא חברה Ubisoft- חברת משחקים ענקית במקור מצרפת. המועדונים הללו מנסים לשמר את השחקנים בתוך עולם התוכן של המפתחת, אבל השחקנים הולכים אחרי התוכן, פחות מעניין אותם מי היא המפתחת ולכן הערך המוסף של מועדונים אלו למשתמשים הוא נמוך יחסית. כמו כן, ישנם מועדונים גם למפתחי הקונסולות- סוני פלייסטיישן, וxbox של מיקרוסופט- נותן ערך למשתמשים אשר משתמשים בקונוסולות, גם כאן, הערך נשמר רק בתוך העולם הסגור של הקונסולה, ואין חיבור ממשי לתוך התוכן-המשחקים. כאשר המשתמש משחק בפלטפורמה אחרת אין חיבור/ערך למשתמש.
הפלטפורמה של באפ, נותנת ערך משמעותי לשחקנים, מנגנון התגמול בנוי על הפעילות שהשחקנים עושים בתוך התוכן-המשחקים. לשחקנים שרובם משחקים ביותר ממשחק אחד, היתרון הוא משמעותי מאחר והוא מאפשר להם להמשיך באותה הצבירה גם במעבר בין המשחקים השונים, וגם בפלטפורמות השונות, החזון שלנו הוא שכל שחקן-גיימר, יהיה חבר במועדון הלקוחות של באפ, בכל הפעילויות שהוא עושה, על הפלטפורמות השונות, על המשחקים השונים- כל זה בעולם המשחקים הוירטואלי. החיבור שאנחנו עושים לעולם האמיתי באמצעות באפיי-כרטיס האשראי שהוצאנו בשיתוף עם חברת ישראכרט, מהווה את סגירת המעגל השלמה, אשר נותנת ערך למשתמש גם בעולם האמיתי. 

בסופו של דבר, באפ מאפשרת למפרסמים להגיע ליוזרים במקומות שעד כה לא הייתה לאף אחד גישה אליהם, האפליקציה שפיתחנו מתממשקת בקלות וביעילות עם המשחקים המובילים היום בשוק ובכך אנחנו נותנים ערך עצום גם ליוזרים וגם למפרסמים. ניתן לראות זאת בקמפיין האחרון שהשקנו במהלך החודש בשיתוף עם האולימפיאדה וP&G כאשר בנינו להם מפה ייחודית בתוך המשחק של פורטנייט.

דיווחתם בשנה האחרונה על שיתופי פעולה אסטרטגיים עם אוורולף וישראכרט, תוכל להרחיב קצת על שיתופי הפעולה הללו?

אכן, שני ערוצי פעילות שאנחנו מאוד מאמינים בהם שדיווחנו על שיתופי פעולה מעניינים מאוד. הראשון הוא ערוץ הקמפיינים הישירים, שיתוף פעולה עם חברת אוורולף שהמטרה היא להמשיך ולבנות ביחד את הצעת הערך המאוד ייחודית בעולם הגיימינג, להציע למפרסמים את היכולת לבצע קמפיינים ייחודים על הפלטפורמה של באפ, להגיע למשתמשים-גיימרים במקום בו הם משחקים מאפשרת למפרסמים לפנות לקהל היעד שלהם בדרך ייחודית, מותגים עולמיים גדולים כגון- monster energy, fidelity, pringles, universal studios, olympic games ועוד כבר בחרו בנו לבצע איתם קמפיינים משותפים.
שיתוף הפעולה עם ישראכרט מהווה את החיבור בין העולם הדיגיטלי לעולם האמיתי, בניית מועדון נאמנות ייחודי בישראל, שפונה לקהל צעיר שמחובר לעולם הדיגטלי, נותן הצעת ערך משמעותית למשתמשים אשר ינפיקו את הכרטיס, כל המועדון מוכוון לקהל זה, החל מהצעת הצטרפות אטרקטיבית- לדוגמא משתמשים שהצטרפו במהלך החודשים האחרונים קיבלו מתנת הצטרפות משחק פיפא 24 במתנה! ועד להטבות אשר מוכוונות לקהל היעד- הטבות על רכישות בחו”ל/באינטרנט, חנות ייעודית שמציעה מוצרים והצעות מוכוונת וייחודיות להמרת הנקודות, ועוד הטבות רבות שמתאימות לקהל היעד.

אנחנו רואים בדוח ירידה בכמות המשתמשים היומית באפליקציה, איך אתם מסבירים את זה, ואיך אתם מתכננים להתמודד עם הירידה הזו.

החלטנו לפני זמן מה, להתמקד באיכות המשתמשים על פני כמות, למקד את הוצאות השיווק ומכירה שלנו במשתמשים שהתשואה שלנו מהם תהיה הגבוהה ביותר. המיקוד מתבצע בצורה שוטפת ותוך בחינה של הדאטה שיש לנו שמאפשר לנו לבצע את ההתאמות להוצאות השיווק בצורה היעילה ביותר. המיקוד מתאפיין במדינות היעד שאליהם אנחנו מכוונים את הוצאות השיווק וכמו כן לפרמטרים נוספים המאפשרים לנו לייעל את תהליכי השיווק.
בנוסף לזה החברה ביצעה התאמות בהוצאות השיווק והמכירות על מנת להגיע לאיזון ובהמשך לרווח תפעולי, הורדת קצב הוצאות השיווק תוך מיקוד באיכות משתמשים עזרו לנו להגיע ליעד הנכסף במהלך רבעון 4 לשנת 2023.

על אף המעבר לרווחיות ברבעון הרביעי, אנו רואים המשך קיטון בקופת המזומנים של החברה, מה הפעולות שהחברה עושה על מנת להתמודד עם מצב זה?

אנחנו ממשיכים בפעולות של התייעלות תוך פעולות רבות שעושים להגדלת ההכנסות, זה כולל פעילות שוטפת של שיפור המוצר, השיווק והטכנולוגיה, בנוסף פעילות מאומצת שכבר נותנת את פירותיה של הגדלת ערוץ ההכנסות מקמפיינים ישירים, כחלק מהמיקוד חתמנו על המשך שיתוף הפעולה בנושא זה עם חברת אוורולף. 

תוכל לתת אינדיקציות לרבעון הראשון של השנה האם מגמת הצמיחה והאיזון התפעולי תישמר?

תחילת 2024 המשיכה את המגמה של החציון השני של 2023 עם מספר קמפיינים ישירים משמעותיים עם מותגים בינלאומיים מוכרים כגון, המשחקים האולימפיים לקראת אולימפיאדת פריז בקיץ 2024 בשיתוף פעולה עם פרוקטר אנד גמבל, פרינגלס, אולפני יוניברסל ועוד. 

איפה אתה רואה את החברה בעוד שנה, 5 שנים ו10 שנים מהיום?

המשך צמיחה על מנת להגיע למימוש החזון שלנו, להיות חלק אינטגרלי מארגז הכלים של כל גיימר, אנחנו נהייה פרוסים על פלטפורמות נוספות, תכנים חדשים וקהלים חדשים.

שליש מאוכלוסיית העולם משחקת משחקי וידאו, בחזון של באפ עוד כמה שנים מהיום חלק נכבד מהקהל הזה הוא משתמש בפלטפורמה שלנו, על מנת להגיע לשם עלינו להמשיך את תהליכי הפיתוח והתאמתו לשוק המשתנה. בשנים הקרובות שאיפתנו להגיע לנתח שוק משמעותי תוך יצירת שיתופי פעולה ובניית מותג וחברה בינלאומית מובילה בתחומה! 

*אין בנכתב המלצה לפעילות בני״ע המוזכרים או תחליף ליעוץ.נכון למועד כתיבת שורות אלו הכותב אינו מחזיק בני״ע. הכותב הינו נותן שירותים של החברה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן