זוז פאואר זכתה לעניין רב לאחר ההנפקה בת״א לאור פעילות החברה בפיתוח מערכת בוסטר המאפשרת טעינה אולטרה מהירה של רכבים חשמליים גם במקומות בהם רשת החשמל מוגבלת.
מאז השוק התקרר,מחיר המניה צנח אך החברה בצד העסקי התקדמה והציגה מכירות ראשונות בגרמניה ורקמה מספר פיילוטים משמעותיים ברחבי העולם לצד הבעת אמון מצד מוסדיים מובילים וחברת אפקון שהשקיעו בחברה קרוב ל-100 מליון שקלים לפני כשנה ואפשרו לחברה להתקדם בהמשך הפיתוח.
פגשנו את מנכ״ל החברה מר בועז ויזר על מנת להבין איפה החברה עומדת כיום כשנתיים מאז ההפיכה לציבורית,ללמוד על הבידול הטכנולוגי בינה לבין המתחרים ומה הסיכוי שהשוק יאמץ דווקא את הפתרון שלה המבוסס על אגירת אנרגיה קינטית באמצעות גלגלי תנופה ואיך לא-לשאול מה דעתו על הירידה במחיר המניה שאכזבה את המשקיעים הרבים.
בועז שלום רב!
החברה פועלת בכמה חזיתות עם פיילוטים ברחבי העולם, היכן המיקוד שלכם בשנת 2023?
אנחנו מתמקדים בחדירה למדינות מערב אירופה ולארה”ב, וזאת לאור החדירה המואצת של רכבים חשמליים לטריטוריות אלו וההתפתחות המהירה של תשתיות הטעינה המהירה, מגמות שמחדדות צורך הולך וגובר במערכות כמו שלנו.
להערכתי, שוק ההון בארץ אינו מעריך באופן נכון את המגמות של שוק המטרה שלנו ואת הפוטנציאל עבורנו שנגזר ממנו. דוגמא שאני מאוד מופתע שלא תפסה את העיניים והאוזניים של המשקיעים: אנחנו דיווחנו שאנחנו עושים פיילוט עם אחת מהחברות הגדולות בעולם להשכרת רכב, פיילוט שיוקם בנמל התעופה La Guardia בניו-יורק. אנחנו מעריכים שבתוך חודשים בודדים אתר הפיילוט יקום והמערכת שלנו תאפשר בו טעינה אולטרה-מהירה. אם ניקח רק את הדוגמא הזאת, כל אחד ששכר פעם רכב בנמל התעופה מבין שיש עוד אלפי אתרים כאלה רק בארה”ב. לחברת השכרת רכב שאנחנו עובדים איתה יש יעד שבשנת 2025 יהיו לפחות 120 אתרי השכרה בנמלי תעופה שבהם תדרש תשתית כזאת. אין לנו שום הבטחה מול היעד הזה, אבל אנחנו יודעים שבנמלי התעופה יש בעיה מאוד קשה להגדיל את חיבור החשמל. אז לא צריך דימיון יצירתי מדי כדי להבין מה משמעות הצלחה מול הלקוח הזה בלבד, חברה שמפעילה אלפי אתרים ברחבי העולם וגם בארה”ב. ואפשר להבין שהצלחה אצלם תביא לעניין רב גם אצל חברות השכרת רכב אחרות.
אני מאמין שיש פוטנציאל ענק בנגזרת הזו של השוק וזו כאמור רק דוגמא, כי מדובר בשוק מאוד רחב ומגוון עם מגוון רחב של סוגי לקוחות נוספים – חברות שמקימות תשתיות טעינה, רשתות חנויות נוחות, ציי רכב ועוד. חשוב לשים לב שאנו כבר עכשיו עם פיילוטים בכל אחד מהורטיקלים האלו וההוכחה של הערך המוסף שלנו בפיילוטים האלו צפויה, להערכתנו, לייצר פוטנציאל מכירות משמעותי. בשנת 2023 יש כבר ארבעה פיילוטים שכבר בתהליך מימוש, ואנחנו ממשיכים לעבוד על נוספים. פרויקט אחד כפי שאמרתי – חברת השכרות רכב, שרק משקפת פוטנציאל של הרבה מאוד מערכות. פיילוט שני – בשת”פ עם בלינג צ’רג’ינג, אחת מחברות תשתיות הטעינה הגדולות בארה”ב. הפיילוט יוקם באתר עם נגישות ונראות גבוהה ליד שדה התעופה של פורט לודרדייל בפלורידה.. פיילוט שלישי – בשת”פ עם ארקו באתר תחנת הדלק וחנות הנוחות של ארקו ברוקהיל, דרום קרוליינה. פיילוט רביעי – חברת NYPA, חברת החשמל הגדולה בארה”ב – פיילוט חשוב עם חברה שאמירה חיובית ממנה לגבי בשלות הטכנולוגיה שלנו יש לה משמעות כסוג של “חותמת כשרות” מאוד חשובה בשוק האמריקאי, בפרט ללקוחות שאין להם את היכולת לבחון בעצמם את הטכנולוגיה. כל ארבעת הפיילוטים האלה, כל אחד מהם הוא מאוד משמעותי, כל אחד מהם הוא מאוד מסובך ואנחנו בעצם מלמדים את השותפים שלנו איך להטמיע באתר שלהם פתרון לתשתית החשמל ע”ב Power Booster כפי שאנו מספקים. כל פיילוט כזה צריך את מלוא הקשב בשביל לראות שבונים אותו כמו שצריך, מביאים אותו למצב שהמערכת עובדת ביעילות מקסימלית. כל פיילוט כזה הוא לא רק לייצר הזמנות של אותה חברה שבה המערכת מותקנת, אלא להיות בעצם כלי הדגמה להרבה לקוחות אחרים.
בגרמניה דיווחנו שאנחנו מתחילים מכירות, ומעבר לחשיבות של המכירה עצמה והכסף שנקבל תמורת המערכת, כל אתר שבו כלולה המערכת שלנו הינו אתר הדגמה לכל דבר. המערכות שמכרנו במסגרת החוזים הקיימים יותקנו באתרים שונים (חנות נוחות/ תחנות דלק/ מרכז ספורט) ולכל המקומות האלה אנחנו הולכים להביא לקוחות נוספים ולהציג להם את הערך המוסף של המערכת שלנו ובכך לבנות אצלם את האמון בפתרון כדי שהם יזמינו גם כן. ב-3 החודשים האחרונים, מאז שפועלת המערכת בישראל באתר שהקמנו בתחנת דור-אלון ליד זכרון, הגיעו לראות אותה גם נציגי לקוחות מאירופה, כדי להתרשם ממערכת שעובדת בשטח. המשקיעים צריכים להבין שאלו תהליכים שלוקחים זמן.
לסיכום, המיקוד לשנת 2023 הוא חדירה לארה”ב, דרך הפיילוטים שאליהם התייחסתי וכמובן נוספים, וכן חדירה לאירופה – בגרמניה אנחנו חושבים שיהיו עוד מכירות, נוסף על המערכות שכבר הודענו עליהן. ההתקנות הראשונות בגרמניה להערכתנו יובילו להתקנות נוספות ברחבי אירופה – חלקן כמכירות וחלקן כפיילוטים. אנחנו כרגע פועלים בגרמניה, אוסטריה, איטליה, ספרד, אנגליה ומדינות נורדיות (שבדיה נורבגיה ודנמרק).
לאחר שהחברה זכתה במקום ראשון בתחרות חדשנות האנרגיה שנערכה בספטמבר בארה״ב ?ונבחרה להוביל פיילוט של טעינה אולטרה מהירה בניו-יורק, אתה יכול לספר על התחרות ומה הפוטנציאל שלו בהנחה והפיילוט יושלם בהצלחה?
הפיילוט בניו יורק מתבצע עם חברת NYPA חברת החשמל של מדינת ניו יורק והגדולה בארה”ב. זו חברה שנתפסת כמאוד חדשנית וכבר-סמכא להכשיר טכנולוגיות חדשות. זה מאוד חשוב בעולם שלנו מכיוון שזהו שוק שהוא חדש לגמרי ולקוחות בדרך כלל לא יודעים להתמודד עם כאלה פתרונות טכנולוגיים ולכן מאוד חשוב לשתף פעולה עם גוף כמו NYPA כדי שהם יהיו הרפרנס שבדק את המערכת כמו שצריך, שהיא עובדת טוב, רוב הלקוחות לא יודעים לבדוק את זה בעצמם. זאת בעצם החשיבות של הזכייה הזאת. אנחנו הולכים להקים איתם אתר טעינה אולטרה-מהירה במתחם של NYPA בצפון מדינת ניו יורק. הם הולכים לפקח על כל תהליך ההקמה ולאחר מכן על כל תהליך הרישוי של אותה עמדת טעינה מהירה, ואח”כ במשך שנה לבדוק את הפעולה שלה. כל אחד מהשלבים האלה הינו חשוב ע”מ שהם יהיו רפרנס עבור לקוחות אחרים בארה”ב. תוך כדי התקופה הזאת NYPA יעזרו לנו בשיווק של המערכת והסכימו שהאתר שיוקם איתם ישמש להדגמות ללקוחות נוספים.. הערך המאוד משמעותי של הפרויקט הזה הוא קבלת סוג של “חותמת כשרות” של גוף כמו NYPA לכל התהליך – מתהליך ההקמה ושלב הרישוי ועד עבודה רציפה של המערכת, וכלה בהדגמות שיווקיות שנעשה ללקוחות נוספים בהשתתפותם של נציגי NYPA. התהליך צפוי להיות ארוך יותר משאר הפיילוטים כי הם מתכננים לבדוק שלב אחר שלב, כולל בדיקות שכבר ביצענו בשלבי הרישוי של המערכת שלנו. אנחנו מעריכים שברבעון רביעי השנה, נגיע למצב של עמדת טעינה פעילה, שהמערכת שלנו מאפשרת בה טעינה אולטרה-מהירה ומשם נתחיל פיילוט של שנה. הפרויקט הזה ממומן על ידי NYPA בהיקף של כמעט מיליון דולר. בערך חצי מסכום זה יממן את פעילות קבלן המשנה, שותף שלנו, שיקים יחד איתנו את האתר, והשאר יממן את הפעילות שלנו – עבור המערכת וגם עבור המאמץ המתמשך של הקמת הפיילוט ותמיכה בו.
אתה יכול להסביר בקצרה מדוע תהליכי החדירה לשוק כל כך ארוכים?
חשוב להבין שהשוק שבו אנחנו פועלים הינו שוק בראשית דרכו. זה לא רק בעיני המשקיעים, אלא גם עבור הלקוחות. זה לא רק רלוונטי לפתרונות שלנו, אלא גם לפתרונות של מתחרים. לנגד עיננו מתרחשת מהפיכה של ממש, שלצערי הרב לא כולם מבינים אותה, ומגמות משמעותיות ובהן גם מעבר משוק של טעינה איטית בבית, במשרד, ברחוב, לצורך גובר והולך לטעינה ציבורית אולטרה מהירה.
אז רק להסביר בקצרה למה זה קורה – אלה שהיו הראשונים לקנות רכבים חשמליים (Early Adapters), כמעט כולם היו כאלה שיש להם חנייה פרטית בבית. ולכן, הם גם השתמשו ברכבים החשמליים בתור רכב שני וגם ידעו לטעון בבית ולכן לא היו צריכים תשתית טעינה ציבורית. עם זאת, יצרני הרכבים הבינו, כבר לפני 5 שנים ויותר, שאם הם לא יאפשרו לרכבים להיטען יותר מהר, אנשים לא יקנו אותם כרכב ראשון ובכך לא תתאפשר חדירה מסיבית של רכבים חשמליים לשוק. לכן יצרני הרכבים התחילו לפתח את הסוללות של הרכבים שידעו להיטען מהר. רק בשנה-שנה וחצי האחרונות, המודלים החדשים שיוצאים הם מודלים שיודעים לקבל טעינה אולטרה מהירה. והיום כמעט כל המודלים החדשים שיוצאים, מאפשרים טעינה ביותר מ-100 קילו-ואט, בעוד שעד לא מזמן כמעט לא היה רכבים (למעט רכבי יוקרה) שידעו להיטען ביותר מ-70 קילו-ואט. עם הופעתם בשוק של רכבים שיודעים להטען כ”כ מהר, גבר הצורך בטעינה ציבורית אולטרה-מהירה, כזו שמאפשרת לרכב להטען תוך מספר דקות, אבל אז גם התברר הפער של תשתית החשמל וחוסר יכולתה להזין את עמדות הטעינה בהספקים הנדרשים. את הפער הזה בדיוק אנו פעים לפתור ולכן רק בשנה – שנה וחצי האחרונות שהרכבים האלה מגיעים לשוק, מתחיל להיווצר צורך במערכות כמו שלנו וככל שנמשכת חדירת הרכבים החשמליים ועולה הצורך בעוד תשתית טעינה ציבורית אולטרה-מהירה, הצורך הזה הולך להיות יותר ויותר מובהק. בישראל, למרות שדור אלון היו הראשונים שיצאו עם טעינה אולטרה מהירה לפני שנתיים, כמעט ולא היו רכבים שטענו ככה. כיום המספרים הולכים וגדלים. את ההתחלה הזאת של המהפכה המשקיעים לא רואים. גם הלקוחות בישראל וגם בחו”ל, קודם כל מצפים שחברת החשמל תבוא ותגדיל את החיבור, ולוקח זמן עד שהם מבינים שזה לא קורה, או לא קורה בקצב הנדרש. באירופה יש כבר תורים של שנתיים עד שלוש בהמתנה לחברת החשמל. בישראל זה לא קורה, ההמתנה היא פחות משנה. אני מאמין שבשנה הקרובה הצורך יהיה יותר ויותר מובהק, כי כל שנה כמות כלי הרכב החשמליים מוכפלת: בסוף 2021, שהייתה שנת פריצה בישרא, היו על הכביש כ-20,000 כלי רכב חשמליים, ובסוף 2022 היו יותר מ 40,000. מגמה זו צפויה להמשך עם הכפלת הכמות בכל שנה, במהלך השנים הקרובות. ככל שהכמות מכפילה את עצמה, כבר לא כל האנשים יוכלו לטעון בבית או במשרד, גם כי תשתית החשמל מוגבלת וגם כי לא לכל אחד יש חנייה פרטית. ולכן כבר בשנה/שנתיים הקרובות אנו צופים שגם בישראל הצורך יהפוך להיות צורך מובהק ודחוף. עד אז, אנחנו בשלב זה מתמקדים במדינות שמקדימות את ישראל בהיבט של חדירת כלי הרכב החשמליים, באירופה ובארה”ב.
לא מעט משקיעים מתקשים להבין איפה היתרון הטכנולוגי של החברה ביחס לפתרונות הקיימים כיום אתה יכול להסביר בקצרה?
ראשית, חשוב להבהיר שגם המתחרים שלנו נמצאים בשלבי חדירה ראשוניים של פיילוטים ומכירות, באופן דומה לנו, וזאת בגלל מה שהסברתי על התפתחות השוק שלנו. ועם זאת, אין ספק שאם רוצים למצב מעמד מוביל בשוק, צריך לעשות את הצעדים הראשונים תוך כדי ההתפתחות של השוק.
בהיבט הטכנולוגי – כל המתחרים שלנו שמציעים כבר מוצרים בשלים, מציעים פתרונות “בוסטר” שמתבססים על סוללות ליתיום. לפתרונות מבוססי לסוללות יש חסרון מובנה המאופיין בירידה של ביצועים לאורך חיי המוצר ויישום של טעינה אולטרה מהירה שמתאפיין בהרבה מאוד מחזורי טעינה / פריקה לאורך היום, צפוי לקצר משמעותית את אורך החיים של סוללה כזאת. ברמת הפתרון הטכנולוגי שימוש בגלגלי תנופה מתאים יותר לשוק שלנו בגלל רובוסטיות ושמירה על הביצועים לאורך חיי מוצר של למעלה מ-15 שנים, בכך פתרון כזה מאפשר העלות כוללת לאורך חיי תשתית הטעינה שהיא הרבה יותר נמוכה מפתרון של סוללות, כי לא נדרשת החלפת סוללות פגומות לאורך שנים אלו. יתרון נוסף שלנו על פתרון מבוסס סוללות הוא שהפתרון שלנו הרבה יותר ירוק וידידותי לסביבה ומאופיין בערך ב- 1:20 בפליטת הפחמן שלו לעומת פתרון של סוללות. השוק כרגע לא יודע לתמחר את זה אבל אני מאמין שבטווח הזמן הבינוני-ארוך זה יהיה קריטריון משמעותי להחלטה של לקוחות באיזה פתרון לבחור.
במקביל מאוד מעניין לראות, וחבל שמשקיעים לא ערים לכך, שבשנה וחצי האחרונות אנחנו שומעים על עוד מתחרים שצפויים להכנס לשוק ע”ב פתרון מבוסס גלגלי תנופה. יש כבר 5 חברות נוספות ברחבי העולם שמכוונות לשוק שלנו וטוענות שהפתרון בו בחרנו הוא הפתרון הנכון. אבל לעומתם, אנחנו היחידים שיש להם מוצר כבר בשוק, ולהערכתנו המתחרים האלו מפגרים אחרינו, מבחינת בשלות, ב-3-5 שנים. ולכן היתרון שלנו מאוד משמעותי, ובפרט לאור ההבנה שהשוק מבשיל וצפוי להגיע לכמויות משמעותיות כבר בשנים הקרובות.
החברה השיקה את המערכת הראשונה בישראל לטעינה אולטרה מהירה בתחנה של דור אלון בזיכרון יעקב, מה השלב הבא צפויים התקנות נוספות בישראל?
קודם כל, חשוב לציין שהיה לנו חשוב לשים מערכת ראשונה בישראל. תמיד כשעושים השקה עם מערכת ראשונה בשטח, מתמודדים עם בעיות שלא ניתן היה לצפות אותן במעבדה, ואני יכול לומר לך בגאווה שסה”כ לא נתקלנו עד כה בבעיות משמעותיות. יום אחרי שהמערכת הותקנה באתר החלה כבר טעינת רכבים. אחרי שבועיים בלבד העמדה הזו נפתחה ע”י דור-אלון ואפקון לשימוש של הציבור הרחב, ומאז עברו כ-3 חודשים שבהם העמדה פעילה.
אנחנו מאמינים שיהיה פוטנציאל משמעותי למערכות כאלו בישראל, אבל כפי שהסברתי קודם השוק בישראל עוד לא הבשיל מספיק. צריך שללקוחות ייוצר פער בין הרצון לפרוש עמדות טעינה לבין מה שחברת החשמל יכולה לספק עם פתרון של הגדלת חיבור החשמל. אני באופן אישי מאמין שזה עשוי לקרות כבר בשנה-שנה וחצי הקרובות שהשוק בארץ יבשיל ויבין שלא ניתן לפתור את הבעיה הזאת רק דרך הגדלת חיבור החשמל, ואז יפתח הפתח לשימוש במערכות כמו שלנו. כרגע הפוקוס שלנו הוא באירופה ובארה”ב.
המניה רשמה ירידה של כ-60% מההנפקה מה אתה יכול לומר למשקיעים ?
קודם כל, אני מבין את האכזבה של המשקיעים שהאמינו בחברה..אני לא חושב שהירידה הזאת משקפת שווי ריאלי של הפוטנציאל והיכולת של החברה. בניגוד לירידת הערך כתוצאה ממסחר בעיקר של משקייעם פרטיים, אנחנו רואים משמעות רבה בהבעת האמון המאוד חשובה שקיבלנו במרץ 2022 מאפקון, כבעלים של אפקון תחבורה חשמלית שהיא חברת תשתיות הטעינה הגדולה בישראל, וכמובן גם מגופים מוסדיים מאוד משמעותיים – מור, הפניקס, ילין לפידות ומיטב-דש, ואני חושב שבסך הכל אנחנו מתקדמים לפי התוכנית שהסברנו בהנפקה הראשונית לפני שנתיים ובהנפקה השניה לפני שנה. היה לנו עיכוב קטן יחסית , של חודשים בודדים, שחלק ממנו בגלל משבר עולמי בשרשרת האספקה, ובהסתכלות של שנה אז גם 4-5 חודשים זה נראה תזוזה משמעותית אבל אני חושב שבסופו של דבר מי משקיע בחברה כמו שלנו צריך להבין שהוא משקיע בחברת צמיחה שנכנסת לשוק חדש עם טכנולוגיה חדשה, וזה תהליך של שנים ובראייה הזו עיכוב של חודשים בודדים אינו משמעותי. אם ציפו שתוך שנה החברה תגיע למכירות של מליונים רבים ורווחים של מליונים, אנחנו מעולם לא אמרנו שזה מה שיהיה. אנחנו הסברנו למשקיעים שיש פה שוק צומח מטורף של תשתית טעינת רכבים חשמליים, שכל מי שמסתכל עליו, יכול להבין את גרף הגידול הצפוי, למרות שרק לפני זמן קצר הוא כמעט לא היה קיים. כשוק שגודל תוך כדי מהפיכה של ממש, נדרשות השקעות משמעותיות ונדרשת סבלנות. השוק הזה מתמודד עם בעיה מאוד קשה, שהולכת ומחריפה עם ההתפתחות שלו, ושאנחנו מציעים לה פתרון טכנולוגי חדשני ופורץ דרך. אבל גם אנחנו וגם המתחרים שלנו נמצאים בשלב שבו נדרשת הוכחה של הפתרון ללקוחות שרק עכשיו פגשו את הבעיה של תשתית החשמל הן בגלל העובדה שלא היו עדיין מספיק כלי רכב חשמליים על הכביש והן כיוון שאלו שהיו לא היו מותאמים ל טעינה אולטרה מהירה. מי שעירני לשוק יכול להיווכח שהוא מקדים את כל התחזיות הקודמות, ולכן יש חשיבות רבה להיות בין הראשונים שמוכיחים את בשלות הטכנולוגיה והמוצר ותופסים פוזיציה משמעותית בשוק. אלו שעוקבים אחרינו באופן רציף יכולים לראות שאנו עומדים יפה, למעט עיכוב קל של חודשים בודדים, בתוכנית שאותה הצגנו והסברנו כבר בהנפקה הראשונה: סיימנו את הפיתוח של המוצר, סיימנו את הרישוי האירופאי שמאפשר לנו למכור, בקרוב נסיים גם את תהליך הרישוי האמריקאי ואנו כבר מתחילים מכירות ומקימים פיילוטים משמעותיים לטובת החדירה שלנו לשוק. אפשר לבחון מה שאמרנו לפני שנתיים כשהנפקנו או לפני שנה כשעשינו הנפקה נוספת, ולראות שאנחנו מיישמים בצורה יפה את התוכניות שלנו. אני מאמין שמי שיש לו סבלנות יראה התקדמות מסחרית בהמשך ושאז גם המניה תגיב בהתאם.
ייצור סדרתי/ המוני – מה המהלכים שאתם עושים בשביל להתקדם לשם? מתי אתם צופים שזה יקרה ואיזה חלקים מהטכנולוגיה בכל זאת ייוצרו אין-האוס.
אנחנו חברה טכנולוגית שמתמקדת בפיתוח הטכנולוגיה והמוצרים ולפיכך לא מתכוונים לעסוק בייצור, למעט סדרות ייצור ראשונות שבמסגרתן מבשילים את המוצר ותהליך הייצור שלו.
בהתאם לאסטרטגיה הזו, אנחנו הפרדנו את המערכת לשני חלקים: יש את גלגלי התנופה, שזאת ליבת הטכנולוגיה, ויש את שאר המערכת שהינה בעצם מארז של פרטי חשמל, מכניקה, אלקטרוניקה. את המארז הזה אנחנו פיתחנו בשת”פ עם חברת פלקס והוא מיוצר בפלקס, בתור שותף הייצור שלנו. את גלגלי התנופה אנחנו מייצרים אצלנו היום, כי התהליך הוא תהליך טכנולוגי רגיש שבמהלך השנתיים האחרונות השקענו רבות בהבשלה וייצוב שלו. עד כה ייצרנו כבר עשרות גלגלי תנופה ובכך הבאנו את התהליך לבשלות שמאפשרת לנו להתחיל בחודשים הקרובים תהליך של מיקור חוץ לשותפי ייצור שיוכשרו בהדרגה לייצור המוני של גלגלי תנופה.
לסיכום, שנת 2023 הינה שנת הפריצה של זוז. במקביל למגמות השוק שהינן רוח גבית משמעותית עבורנו, השלמנו את פיתוח המוצר, השלמנו את תהליך הרישוי האירופאי שלו והשלמנו את החלק הארי של תהליך הרישוי האמריקאי. התחלנו מסירות של מערכות ראשונות ללקוחות באירופה וזה המיקוד בחודשים הקרובים – אספקת מערכות בין אם זה כמכירות ראשונות ובין אם זה כפיילוטים. המערכות הראשונות האלה שיותקנו בשטח הן המנוע להזמנות המשך שאנחנו מאמינים שיגיעו לאור הצורך ההולך ומתחדד בשוק ובעיקר באירופה ובארה”ב. לכן, אם עד עכשיו היינו בתהליכים של לפתח/ להוכיח/ לבדוק פנימה, אנחנו עוברים עכשיו למיקוד בפעילות החיצונית מול לקוחות ושותפים. המערכת הראשונה בישראל היא אינדיקציה מצוינת מבחינתנו שהמערכת עובדת טוב. אנחנו מעריכים שנצטרך עוד להתמודד עם סוגיות הבשלה כאלו ואחרות, אבל ההתחלה מצויינת ואפשר להגיע לבשלות רק עם ניסיון אמיתי בשטח. בשבועות הקרובים אנחנו צפויים לסיים את הקמת האתרים הראשונים בגרמניה ולהתחיל בהפעלה של אתרים אלו בצורה הדרגתית. בכל אתר כזה אנחנו משקיעים את הזמן הנדרש לבדיקות והתנסות כדי לוודא שהאתר עובד טוב לפני שמעבירים אותו לשימוש מסחרי. אבל ככל שיהיו יותר ויותר מערכות שעובדות מסחרית אנחנו מעריכים שיבשיל פוטנציאל ענק – יהיה קל להסביר מה המערכת עושה ואיך היא עובדת ואז להערכתנו נראה זרם גובר של הזמנות. בהמשך ל-2022 שהייתה שנת בניה והערכות בכל תחומי הפעילות שלנו, שנת 2023 צפויה להיות שנה מאוד מורכבת פיתוחית, תפעולית, מסחרית, אבל אנו מאמינים ש זאת שנת הפריצה שלנו, ומי שהייתה ותהיה לו סבלנות יראה תוצאות בשנה הקרובה.
תודה רבה ובהצלחה!
*אין לראות בכתבה המלצה לפעילות בני״ע.
*הכתבה בשיתוף זוז פאוור.
*קרדיט לתמונות של המערכת- רפי דלויה