//
Buff-Game

באפ טכנולוגיות היא כנראה אחת ההנפקות המעניינות והייחודיות שהגיעו לבורסה בשנה האחרונה, באפ הקימה פלטפורמה ייחודית של מועדון לקוחות לשחקנים בתחום הגיימינג.

באפ הוקמה בשנת 2018 על ידי 3 חברים, אשר שירתו יחדיו כטייסים בחיל האוויר.

לאחר הצבא כל אחד מהם צבר ניסיון בעולם אחר, אופיר גרטנר התמקד בעולמות הפינטק, אופיר שרעפי התמקד בעולמות האדטק, ועילי דה-בר בעולמות הגיימינג, ב2018 הם החליטו לשלב כוחות ואת הידע שצברו לכדי חברה אחת מסקרנת ומיוחדת.

תחום הגיימינג הוא אחד התחומים החמים בשוק העולמי כיום, התחום צומח בעקביות כבר מספר שנים ואף עקף בהכנסותיו את ההכנסות מסרטים ומוזיקה יחדיו! הוא אף חווה צמיחה מואצת בכל תקופת הקורונה בה אנשים היו יותר בבית, שיחקו יותר ורכשו יותר וזה היה תחום הבידור העיקרי שצרכו, הצמיחה הזו ממשיכה איתנו כיום, הצפי הוא שגם בשנים הקרובות נמשיך לראות צמיחה בתחום, אנו רואים עדות לכך לאחרונה במספר עסקאות ענק בתחום אשר חלקן עדיין ממתינות לאישורים של הרגולטור.

מיקרוסופט פרסמה הצעת רכש לחברת Activision Blizzard לפי שווי של 68.7 מיליארד דולר.

TAKE TWO רכשה את זינגה לפי שווי של 12.7 מיליארד דולר בעסקה שכללה מזומן ומניות.

ועם מספרים של 3 מיליארד גיימרים ברחבי העולם, ומשחקי מטאוורס שלאט לאט נכנסים לשוק, סביר להניח שנמשיך לראות עוד ועוד עסקאות מסוג זה.

תחום הגיימינג הוא גם אחד התחומים המובילים בתעשיית ההייטק המקומית, עם חברות ענק כמו פלייטיקה אשר נסחרת בנאסד”ק, מון אקטיב ואוברוולף בשוק הפרטי.

ולפני קצת יותר שנה, הנפקה ראשונה בבורסה המקומית של חברה בתחום הגיימינג (משחקי וידאו).

באפ טכנולוגיות לא שואפת להתחרות בענקיות הגיימינג, אלה שואפת לשתף איתם פעולה ולהיות חלק מארגז הכלים של כל גיימר, ובעצם מועדון לקוחות שלכל גיימר יהיה כדאי להיות חלק ממנו קצת בדומה למועדוני לקוחות של חברות קמעונאות או חברות תעופה.

מה שאני אוהב ברעיון של באפ, הוא שהחברה בעצם אומרת לגיימרים, תמשיכו לעשות את מה שאתם אוהבים, אנחנו נדאג לתת לכם ערך נוסף תוך כדי, וכל זה מבלי לפגוע בחווית המשחק שלכם.

אז איך זה בעצם עובד?

החברה פיתחה תשתית טכנולוגית שרצה ברקע ובמקביל לזמן המשחק של הגיימר, האפליקציה פועלת ומאזינה ברקע ולא מפריעה בכלל למשחק עצמו, שזה יתרון גדול מאוד על פני מודלים אחרים של משחקים שבהם המשתמש חייב לצפות בפרסומת על מנת להמשיך לשחק (מודל שקרוי בשם rewarded video), באנרים שקופצים במהלך המשחק, או סרטוני וידיאו לפני אחרי או במהלכו.

מרגע שהאפליקציה מותקנת אצל הגיימר היא מנטרת את הפעילות של השחקנים במשחק ומי שרשום באפליקציה צובר נקודות באפ על פי מספר פרמטרים שונים במשחק – ביצועים, זמן משחק, תחרויות ועוד.

את נקודות באפ (BUFFS)השחקנים יכולים לממש בחנות המוצרים של החברה ולהנות מהזמנת מוצרים שרלוונטים לכל גיימר חובב כמו מקלדות, כיסאות גיימרים, אוזניות,שוברים באמזון, ואפילו דומינוס פיצה.

האפליקציה של באפ פופולרית בעיקר בקרב שחקני גיימינג שמשחקנים משחקים מסוג טריפל A *

אחד הפ’יצרים המעניינים שהחברה הוציאה לאחרונה הוא היכולת להקליט סרטוני וידיאו משלך, אותם אפשר לשתף ברשת ואף לזכות בפרסים עבור תכנים טובים.

נעבור למספרים 

בפלטפורמה של באפ יש כיום 20 משחקים, והיד עוד נטויה, האפליקציה אוספת דאטה אודות פעולות המשחק של השחקנים כל הזמן, ונעזרת בו לטובת פרסום עבור אותם שחקנים.

בשנה האחרונה החברה קפצה למעל 8 מיליון משתמשים רשומים.

450 אלף משתמשים פעילים יומית.

זמן ממוצע שלוקח לצרף משחק חדש הוא בין שבוע לשבועיים.

לחברה מספר אפיקי הכנסה משמעותיים:

  1. פרסום – אפיק הפרסום נחלק לשניים, פרסום באפליקציית באפ לפני שהמשחק נטען, לדוגמא בזמן ששחקן מחכה שמשתתפים נוספים יצטרפו למשחק הפורטנייט שאליו הוא מתחבר, באפ תציג לו פרסומות, אין בכך פגיעה בחווית המשחק מאחר והמשחק עדיין לא התחיל.
  2. קמפיינים ישירים – החברה עושה שיתופי פעולה עם חברות גדולות כדוגמאת HULU וMUNSTER ENEGRGY DRINK ובמהלך המשחק יופיעו מוצרי החברה ברקע, ובמקביל חברות אלו יתנו חסויות לטורנירים גדולים, תחום שצובר תאוצה בעולמות הגיימינג (טורנירי ענק שכאלה אף הגיעו כבר לאוניברסיטאות בארה”ב, ולכל אוניברסיטה גדולה יש קבוצת Esport  אשר מייצגת אותה).
  3. כרטיס אשראי – BuffPay

החברה השיקה בשיתוף פעולה עם ויזה העולמית, כרטיס אשראי מסוג דביט ייחודי לגיימרים, עד לאחרונה הכרטיס היה פעיל רק בארה”ב, שזהו גם השוק העיקרי של החברה כיום.

אך לאחרונה החברה סגרה שיתוף פעולה אסטרטגי חדש עם חברת ישראכרט, במסגרתו תנפיק ישראכרט כרטיס אשראי תחת המותג BuffPay, אשר ישמש את משתמשי פלטפורמת החברה בישראל. ההסכם הראשוני נחתם ל-5 שנים, ובמסגרתו באפ תהנה מהכנסה מינימלית של 4 מיליון ש”ח. הסכם ארוך טווח מסוג זה נותן הבעת אמון בפלטפורמה של החברה ומוצריה ומייצר פוטנציאל הכנסות משמעותי לחברה.

לאחרונה החברה יצאה בשיתוף פעולה עם חברת פרסום, דרך משפיעני רשת על מנת לקדם את הכרטיס, באתר החברה ניתן למצוא נתונים אודות ההטבות שניתנות דרך הכרטיס, ובמצגת החברה ניתן לראות את הרווחיות הצפויה פר כרטיס.

החברה צופה צמיחה משמעותית מאפיק הכנסה זה.

  1. מנויים משלמים– היתרון של מנוי משלם הוא שעבור כל מוצר הוא צריך להמיר פחות מטבעות באפ, זה נותן יתרון לשני הצדדים, באפ מקבלת הכנסה קבועה, והשחקן נהנה מהטבות נוספות.

מתחרים ונתחי שוק נוספים:

החברה כיום ממוקדת מאוד בשוק האמריקאי, אותי דווקא מעניין לראות האם החברה תצליח לחדור לשוק האסייאתי אשר נחשב בעולמות הגיימינג לשוק הגדול ביותר, להערכתי במידה והחברה תצליח לעשות זאת היא תקפוץ כמה שלבים קדימה, מכיוון שאין פה חסמים משמעותיים זהו פוטנציאל צמיחה משמעותי .

לחברה מספר מתחרים ישירים ועקיפים, כולם מציעים תגמול מסויים עבור הרשמה אבל אף אחד מהם בעצם לא מכסה את כל התחום שבאפ מכסה שזה התממשקות למספר משמעותי של משחקי טריפל A וחוויה חוצה משחקים וחוצה מכשירים.

Mistplay  – אפליקציה לאנדרואיד בלבד, מתמרצת משתמשים להוריד ולשחק במשחקים חדשים במובייל, ההכנסות מגיעות ממפתחי משחקים אשר משלמות לחברה על בסיס המשתמשים החדשים שמצטרפים דרך האפליקציה. 

G-Loot  – פלטפורמה לגיימרים בעולמות הesport, מאפשרת לגיימרים לשחק, להתחרות ולהמר על תוצאות המשחקים שלהם.

גיים סטופ (GME) – מי מאיתנו לא מכיר את גיימסטופ? אחרי השורט סקוויז המפורסם בתחילת 2021 החברה עלתה לכותרות לא מעט פעמים מאז, החברה עובדת כיום על מועדון לקוחות לגיימרים אשר מאפשר לקבל הנחות בגין רכישות בתוך המשחק, מועדון זה מחוייב בדמי חבר שנתים, וכיום אין לחברה מודל אחר אשר מוצע לשחקנים, מדובר כאן במתחרה עקיף מאחר והחברה שמה דגש על לקחת את השחקנים מהעולם הדיגיטלי לעולם הפיזי.

סוני  (SONY) – עובדת בימים אלו על מועדון גיימרים משלה, אין יותר מידי צורך להרחיב על החברה, אך זהו בעצם מתחרה עקיף נוסף מאחר ולבאפ אין את המשחקים של סוני כרגע בפלטפורמה שלה, וסביר להניח שסוני לא יכניסו למועדון לקוחות שלהם משחקים אשר לא יוצרו תחת החברה.

פיננסית:

על אף התקופה הלא פשוטה לגיוס כספים, החברה גייסה בחודש מאי האחרון קרוב ל11 מיליון ש”ח ממספר משקיעים מובילים, בינהם יואב חרל”פ אשר הפך לבעל עניין בחברה.

החברה דיווחה בדו”ח האחרון על כך שהיא הצליחה להתקרב לרווח תפעולי בסוף הרבעון השני וכאשר הצמיחה של החברה המשיכה באחוזים גבוהים,לפי המספרים שהחברה מוציאה בעבור שיווק, ומנגד הכנסות החברה מיוזרים אשר כבר פעילים כיום, ניתן להניח שבמידה ותתקבל החלטה לעצור את הצמיחה הממומנת לטובת רווחיות, החברה תהפוך במיידי לרווחית.   

שווי החברה נכון למועד הכתבה עומד על  כ-109 מיליון ש”ח, והאחזקה בחברה מחולקת בין בעלי עניין לציבור ביחס של 83.68% ל16.32%.

AAA * הוא כינוי למשחק וידיאו מושקע מאוד בתעשיית המשחקים ועם קהל משתמשים של עשרות מליונים ומעלה. המאפיינים העיקרים של משחקים אלו הם פיתוח ועיצוב על ידי חברות גדולות ומוכרות, פרסום ושיווק מסיביים ומכירות בסדר גודל משמעותי הנאמדים במיליוני דולרים, לרוב בפרק זמן קצר ומיד עם הוצאתו לשוק.

גילוי נאות:

אין בכתוב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.

כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.

נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ אינו מחזיק בניירות המוזכרים בכתבה.

יובהר כי הח”מ הינו נותן שירותים של באפ טכנולוגיות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן